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S C H E D U L E S

SCHEDULE 1

THE DATA PROTECTION PRINCIPLES

PART II

INTERPRETATION OF THE PRINCIPLES IN PART I

The eighth principle
13 An adequate level of protection is one which is adequate in all the circumstances

of the case, having regard in particular to—
(a) the nature of the personal data,
(b) the country or territory of origin of the information contained in the data,
(c) the country or territory of final destination of that information,
(d) the purposes for which and period during which the data are intended to

be processed,
(e) the law in force in the country or territory in question,
(f) the international obligations of that country or territory,
(g) any relevant codes of conduct or other rules which are enforceable in that

country or territory (whether generally or by arrangement in particular
cases), and

(h) any security measures taken in respect of the data in that country or
territory.

14 The eighth principle does not apply to a transfer falling within any paragraph of
Schedule 4, except in such circumstances and to such extent as the Secretary of
State may by order provide.

15 (1) Where—
(a) in any proceedings under this Act any question arises as to whether the

requirement of the eighth principle as to an adequate level of protection is
met in relation to the transfer of any personal data to a country or territory
outside the European Economic Area, and

(b) a Community finding has been made in relation to transfers of the kind in
question,

that question is to be determined in accordance with that finding.

(2) In sub-paragraph (1) “Community finding” means a finding of the European
Commission, under the procedure provided for in Article 31(2) of the Data Protection
Directive, that a country or territory outside the European Economic Area does, or
does not, ensure an adequate level of protection within the meaning of Article 25(2)
of the Directive.


